Ingrediente pentru blat: 4 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri faina, un plic zahar vanilat (normal fara visine….)
Ingrediente pentru crema: 700 g mere curatate si taiate bucati, 600 ml apa, 7 linguri cu varf de zahar (daca merele sunt acre, se pune mai mult zahar), zeama de la 1/2 lamaie, 2 budinci caramel, 1 pachetel gelatina
Ingrediente pentru sirop: 100 ml apa, 4 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat
Ingrediente pentru decor: 300 ml frisca lichida, fructe
Mod de preparare blat: blatul se face ca si la prajitura Alina, se coace in forma de tort (26 cm) cca 20 min. Se scoate din forma si se aseaza pe farfurie
dupa ce s-a racit si se repune inelul,
se insiropeaza blatul, dupa ce acesta a fost impuns din loc in loc cu un bat de frigaruie.
Mod de preparare crema: se fierb merele taiate cubulete in apa cu zaharul si zeama de lamaie pana merele sunt moi. Gelatina se moaie intr-o lingura de apa si se lasa de o parte. Plicurile de budinca se dilueaza in 250 ml apa si se toarna peste mere. Se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune gelatina diluata pe abur. Se amesteca usor. Crema se toarna peste blatul insiropat si se lasa cateva ore la frigider sa se intareasca.
Se scoate inelul si se decoreaza cu frisca si fructe, dupa preferinta.
Si cum pofta este mare, se taie tortul….
…..o felie pentru fiecare
Fructele care le-ai pus deasupra se numesc cumva agrise?
Nu Alina, sunt coacaze sau ribizli in Ardeal….
Hmm, eu stiu ca coacazele arata putin diferit. Cred ca conteaza regiunea de unde esti.
Pentru mine coacaze sunt cele care le gasesti pe internet ca cassis. si mai sunt afinele care sunt myrtille. Si cele de la tine seamana cu groseille, dar nu stiu traducerea in ro, cred ca sunt agrise.
Cauta pe Google dupa coacaze rosii, sunt la fel cu groseille.