Ingrediente: 200 g crema de branza, 100 ml lapte, 2 linguri cu miere, o banana, 100 g ciocolata cu alune, o lingura frisca lichida
Mod de pregatire: se incalzeste laptele cu mierea pana se dizolva. Se pune crema de branza (nu va ingrijorati, nu este sarata) si se mixeaza pentru omogenizare. Se paseaza banana si se adauga amestecului de branza. Se lasa sa se raceasca compozitia in frigider.
Intre timp se topeste ciocolata in frisca lichida. Se scoate inghetata din frigider, se toarna ciocolata topita, se trece cu lingura prin compozitie, dar nu se omogenizeaza. Se monteaza elementul de racire de la masina de inghetata, se toarna inghetata si se lasa sa mearga cca 20 min dupa care se poate servi sau daca nu, se introduce in congelator.
Asa am facut si eu, dar dupa cca 2 ore am scos caserola din congelator si am amestecat usor.
O inghetata usor de preparat si se poate face cu diverse arome.