Ingrediente: rosii, castraveti, ardei, ceapa verde, usturoi, telemea de vaci, masline, ulei de masline, lamaie, sare, piper
Mod de preparare: se curata si taie dupa preferinta ingredientele.
Se condimenteaza cu sare si piper, se toarna o lingura de ulei de masline si se stoarce o jumatate de lamaie. La nevoie se poate adauga putina apa. Se adauga branza telemea patratele si maslinele fara samburi.
Se serveste ca atare sau langa o friptura. O salata care nu ne va lipsi in vara aceasta de la masa de pranz.
Imi place foarte tare salata asta, iar in general la masa de pranz cam asta pap!
Va pup
@Simona-este foarte buna si sanatoasa, sa profitam acum pana legumele sunt „din piata”.
…pe un platou maaare, am feliat doua rosii, in mijlocul platoului am asezat un castronel foarte dragut, in care am rasturnat o cutie de sardine in ulei, am taiat o lamaie feliii subtiri pe care le-am pus intr-un pahar mare, rosu, plin cu apa proaspat scoasa din fantana, un colt de paine, un servetel alb, si o furculita. Asta mi-am pregatit eu pentru pranz, desi ma dusesem la bucatarie sa fac o ciorba de rosii. As putea si eu sa-mi fac un blog de bunatati, nu? :)) A, si in timp ce faceam putina ordine, am pus si un borcan de castraveti la murat…
@mariana-chiar astept blogul tau. Ar fi o sursa buna de inspiratie. In ceea ce priveste salata, as fi in stare s-o savurez dimineata, la pranz si seara.