Ingrediente: 25o g linte, 4 felii de ceafa afumata, o ceapa, 2 morcovi, 100 ml bulion, o lingura de ulei, o lingura faina, 3-4 catei de usturoi, sare, piper, patrunjel.
Mod de preparare: se caleste in ulei ceapa si morcovii tocati marunt, se adauga ceafa afumata si se lasa sa se patrunda sub capac cateva minute.
Se condimenteaza cu sare si piper (daca afumatura este sarata nu se mai pune sare) se amesteca,
se toarna un litru de apa caldut si lintea bine spalata.
Sa lasa la fiert cca 40 minute, pana lintea si afumatura sunt fierte. Se preseaza usturoiul si se adauga in cratita.
Se faca un „pap” din bulion si faina. Daca este prea gros se subtiaza cu apa calda dupa care se toarna la mancarea de linte amestecandu-se sa nu se prinda de cratita si sa se faca cocoloase.
Se mai da un clocot, se pune patrunjelul tocat si se serveste cu mare pofta.
Trebuie sa caut si linte rosie sa vad cum este. Pana atunci sa aveti pofta!