Supa de fasole verde

Astazi aveam in plan o supa de fasole verde. Merg la piata, vad cateva gramezi cu fasole fideluta, galbena si verde. Mare bucurie pe moment. Trec de la o „precupeata” la alta, incerc pastaile de fasole si in cele din urma-mi vad de drum. Nu este pe placul meu. Adica nu se rupe, este cu ata, deci nu are rost sa ma incurc cu asa marfa „proaspata”. De fapt atunci cand  vad ca se uda legumele din abundenta cu apa, deja am dubii. Dar trebuia sa fac supa dorita. Dau o tura la Lidl si cumpar o punga de fasole verde congelata. Asta din experienta stiu ca este buna.

Ingrediente: o punga fasole verde congelata, putina alumatura pentru gust, 2 cepe verzi, o rosie, pasta de bulion, 2 catei de usturoi, marar verde, o lingura ulei, o lingurita faina, un cub concentrat de legume

Mod de preparare: se caleste ceapa taiata rondele intr-o lingura de ulei,

se adauga afumatura,

se mai lasa cateva minute pentru accentuarea gustului

dupa care se toarna 2 liti de apa calda. Se pune capacul pe oala si la foc mic se fierbe pana afumatura este moale. Se adauga fasolea congelata,

cubul de concentrat si rosia decojita si maruntita, se pune capacul si se fierbe la foc mic inca 20 minute. Cand fasolea este gata se drege cu o pasta din usturoi pasat, o lingurita faina si bulion indoite cu apa calda.

Se serveste cu marar proaspat tocat marunt si smantana.

 

Nemultumirea mea este ca in mijloc de vara apelez la legume congelate cand normal ar fi sa folosesc din cele proaspete. Dar asa cum mai spuneam piata este plina de legume comercializate de intermediari care sigur le achizitioneaza in stare proaspata dar le tin pe tarabe la preturi destul de piperate si in cele din urma ajung

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *