Ingrediente: 3 buc ceapa, 1 ardei gras, o rosie mare, 1 punga orez prefiert, sare, piper, patrunjel, ulei
Mod de preparare: Se taie ceapa julien, ardeiul se coace si taie fasii ( se poate si necopt), rosia se opareste, cojeste si taie bucati.
Se caleste in ulei ceapa
si cand devine sticloasa se adauga ardeiul,
se mai lasa putin pe foc amestecandu-se incet dupa care se pune si rosia taiata marunt.
Se da focul la mic si se fierbe in continuare pana totul este omogen. In final se pune orezul prefiert si adus la consistenta ceruta, cf indicatiilor de pe pachet.
Se condimenteaza cu sare, piper si se adauga patrunjel verde tocat.
Ghiveciul de legume este un fel de mancare de vara, racoroasa care se poate servi atat calda cat si rece, simpla sau langa friptura.
Eu am folosit ghiveciul in loc de garnitura langa un gratar din carne de pui.
Daca ai si cultvat legumele la tine-n gradina, sunt sigura ca ghiveciul a iesit delicios.
Din pacate nu am gradina :( asa ca in afara de patrunjel toate legumele sunt din piata,