Ingrediente: 1 litru suc de rosii, 2 linguri de faina, 1 frunza de dafin, cateva boabe de piper, 2 linguri de ulei, 2 fire de ceapa verde, paste fainoase marunte (Pasta d’oro Per Piccoli), sare, patrunjel
Mod de preparare: se incinge uleiul, se adauga faina si se prajeste foarte putin
Se stinge cu sucul de rosii turnat incet si amestecandu-se energic sa nu se faca cocoloase. Daca aveti timp si rosii suficient de coapte sucul se poate face si in casa.
Se adauga cepele, foaia de dafin, boabele de piper si se condimenteaza cu sare.
Se fierbe supa si daca se constata ca este prea groasa se subtiaza cu apa sau suc de rosii. Cand consideram ca este suficient de fiarta supa, se adauga pastele fainoase marunte
Dupa ce pastele sunt fierte se ia supa de pe foc si se presara patrunjel verde tocat marunt.
Supa de rosii se poate servi calda si rece. Pentru caldura asta sufocanta este chiar indicata.
Ce bunatate de supita.. La mama pap cea mai buna supa de rosii :) Eu nu am facut niciodata
Pupici
Mama punea si zahar iar drept paste folosea cus-cus. Yummy tare.
@Oana-si eu pun uneori cus-cus sau….orez. Acum am avut niste paste marunte. Sa stii ca si mama punea zahar :)