Cred ca este cel mai simplu si totodata cel mai savurat fel de mancare de la mic la mare. Eu as fi in stare sa consum zilnic. Voi, nu?
Si daca folosesc si tigaia speciala pentru oua ochiuri este foarte simplu. Din pacate a suferit cateva „maltratati” din partea celui mai nepriceput membru al familiei in ale bucatariei. “Persoana importanta, nu spui cine…”
Cartofii noi se curata, se taie felii rotunde, se scurg, se sterg cu prosop de hartie si se prajesc in ulei incins. Pentru oua se ung formele de ochi din tigaie cu ulei si se sparg ouale.
Se pune tigaia pe foc, se lasa pana albusul se prinde putin
dupa care se aseaza un capac astfel incat albusul sa se inchege si deasupra.
Se scot frumos din causurile tigaii cu o spatula de lemn sau silicon.
Se condimenteaza cu sare si piper si se serveste cu salata asortata.
ultima poza seamana cu o fata zambitoare :)
si eu as manca mereu, dar noi facem putin altfel, pentru ca nu prea mancam prajeli. eu incing cuptorul (la 200-250 de grade), pregatesc cartofii asa cum zici si tu, apoi ii pun pe hartie de pergament, ii sarez, arunc niste rozmarin pe ei, pun si piper(dar merge si fara) , ii stropesc cu putin ulei de masline si ii bag cam 15-20 de min la cuptor (depinde si de cuptor).
@andreea-uite mi-ai dat o idee care trebuie pusa si in practica. O zi frumoasa iti doresc.