Astazi eram in pana de idei, prea cald sa merg la piata si simteam nevoia de putina detoxifiere. Nu stiu daca sotul meu a fost incantat de o supa fara carnita….dar a fost apreciata.
Ingrediente: 2 litrii apa, zarzavat pentru supa (un morcov, un patrunjel, un cartof, o telina mica), 100 g unt sau ulei, doua linguri faina, doua lingurite chimen, sare si paine pentru prajit
Mod de preparare: Se curata zarzavatul si se fierbe intreg ca pentru supa. Cand este gata se ia de pe foc. Intr-o oala se topete untul, se adauga faina si se lasa la calit pana devine aurie. Se adauga chimenul si se lasa cca 3 minute, timp in care se amesteca cu o lingura de lemn. Se adauga supa (fara zarzavat) si se lasa sa mai fiarba 20 minute. (daca sunteti in criza de timp se poate folosi si apa simpla in loc de supa, dar se adauga un cub concentrat de supa). Se prajesc felii de paine, care pe urma se taie cubulete.
In fiecare farfurie se pun bucatele de paine prajita (crutoane) si cu polonicul din supa fiarta si strecurata.
Incercati, chiar merita din cand in cand o supa sanatoasa.
Ce imi place mie supa de chimen…..yamyyyy