Caramel din lapte condensat

Am din iarna ceteva cutii de lapte condensat, am citit pe bloguri modul de a fi transformat in crema caramel, dar sincer retetele m-au cam speriat, modul de pregatire fiind destul de periculos, dupa mine. Astazi mergand din blog in blog am ajuns pe unul mai „pasnic” si am preluat de aici reteta. Acum vorba aceea, incercarea, moarte n-are! Iata de am obtinut. Multumesc pentru reteta.

Ingrediente: 1 cutie de lapte condensat, vas de yena, tava adanca, folie de aluminiu, apa fierbinte, cateva granule de sare de mare

Mod de preparare: Se ancalzeste cuptorul minim 15 minute la temperatura maxima (reteta spune 220 grade, eu nu am aragaz cu termometru). Se deschide cutia de lapte condensat si se toarna in vasul de yena.

 

Se amesteca in lapte cateva granule de sare, se pune intr-o tava adanca

 

si se acopera vasul cu folie de aluminiu.

Se toarna apa fierbinte astfel incat sa ajunga la jumatatea vasului cu lapte condensat si se introduce tava in cuptorul incins pentru 75 minute. Din cand in cand se verifica sa nu scada apa din tava, caz in care se completeaza. In acest timp laptele-si schimba culoarea si devine un caramel cu o consistenta vascoasa.

 

Se scoate tava din cuptor si vasul din tava, se lasa sa se raceasca cca 30 minute dupa care se omogenizeaza compozitia cu un  tel (eu am folosit o lingura, telul era prea mare), avand deasupra o pojghita.

 

Astfel formata crema se toarna intr-un borcan si se pastreaza la frigider pana la intrebuintare.

 Inca o data multumesc pentru reteta, mi-a fost de un real folos.

 

 

 

Distribuie pe:

Un gând despre „Caramel din lapte condensat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *