Cred ca de doi ani nu am folosit aparatul de inghetata, asa ca astazi m-am hotarat sa-l scot de la „naftalina” si sa-l pun la treaba. Cum elementul de racirae este deja in congelator de cateva zile, nu-mi ramane decat sa prepar compozitia de baza. Nu este foarte sofisticat dar inghetata este buna.
Ingrediente: 200 ml lapte, 60 g zahar brun (daca nu aveti merge si cel obisnuit), 200 ml frisca lichida
Mod de preparare: se topeste zaharul in lapte la foc mic, atentia sa nu dea in foc. Se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se toarna frisca lichida si se amesteca bine.
Se pune elementul de racire in aparat,
se monteaza capacul,
se toarna compozitia
si se lasa sa functioneze.
Aparatul trebuie sa functioneze 20-30 min (spune cartea), eu l-am lasat doar 15 min pana compozitia a devenit omogena.
Se scoate inghetata din aparat,
se pune in caserola si apoi la congelator. Din ingredientele de mai sus a rezultata prima caserola, restul cu lamaie si cacao este din alta portie.
Se adauga ciocolata, alune, bezea, dupa preferinta. Se poate consuma imediat, este destul de omogena si inghetata. Daca se pastreaza in congelator nu formeaza „ace”, este foarte cremoasa.
Pofta buna!
Sa inteleg ca mai ai si pentru azi ?
@SIP-nu, astazi nu servim inghetata.
Am incercat reteta exact dar mi-a iesit apa chioara.Frisca lichida se bate inainte sau doar se amesteca cu laptele si zaharul ?
Dacă citești atentă modul de preparate este foarte explicit. Frișca nu se bate și se folosește aparat de făcut înghețată. Succes!