Prajitura cu capsuni

 

Ingrediente: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri faina, un praf de sare, 0 lingurita praf de copt, zahar vanilat sau esenta de vanilie, un castronel de capsuni

 

Mod de preparare: Se separa oualele, se bat albusurile spuma cu 6 linguri de zahar,

 

se adauga galbenusurile si se amesteca usor pana se incorporeaza.

 

Se adauga faina si esenta de vanilie, se incorporeaza cu lingura.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se pune compozitia in tava

 

se aseaza capsunile din loc in loc (eu am pus jumatati, capsunile fiind mari) si se introduce tava in cuptor.

Se coace cca 40 min la foc mic in cuptorul preancalzit.

 

Se face testul cu scobitoarea, cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se scoate din tava, se indeparteaza hartia si se portioneaza. Se orneaza dupa preferinta.

Reteta o am de la Nela, careia-i multumesc. Foarte usor de facut si foarte buna.

10 comentarii la „Prajitura cu capsuni”

  1. Eu o stiu putin diferita.
    Ai x oua, se separ, la x albusuri 2xX linguri de zahar. Galbenusurile se bat cu x linguri ulei. Albusurile se bat pana se fac spuma, se adauga zaharul ca sa iasa bezea. Se incorporeaza galbenusurile cu ulei la care se pune si esenta de vanilie. Se adauga x linguri cu varf de faina:)
    Arata super:)

    1. @Alina-o sa fac prajitura si dupa reteta ta, acum sunt fructe si sigur este f buna cu orice. Multumesc

  2. Ochiometrul meu zice ca la tava pe care ai folosit-o ar merge cam 6 oua, deci 12 linguri zahar, 6 ulei, 6 faina.
    Eu o fac super des pentru ca este foarte simplu de facut, cheia este sa bati bine albusurile ca sa creasca frumos. Nu se pune praf de copt, in caz ca ai crezut ca am omis:)

    1. Am folosit 6 linguri dar poti linistita sa folosesti mai multe, este destul de acrisoara din cauza capsunilor. Eu prefer prajiturile nu prea dulci. O sa incerc si reteta Alinei cu 6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri faina si fara praf de copt. Am cumparat astazi visine pentru asta.

  3. Pfiuu, am uitat sa iti zic:) Si era tare important. Tot ce se pune in albusurile batute cu zahar se mesteca foarte incet. Altfel nu mai creste. Sper ca nu ai incercat inca.

  4. Am reusit sa realizez si eu prajitura.A iesit foarte buna dar nu am avut capsuni.Intamplator am avut in casa dulceata de capsuni cu menta.A fost comandata de pe situl http://www.produsedelatara.ro Este o dulceata parfumata si delicioasa cu capsuni de gradina.O recomand pentru prajitura cu capsuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *