Aripioare cu sote de dovlecel

 

Ingrediente: o caserola de aripioare (fara varfuri), condimente (sare, piper, boia, praf de usturoi), ulei de masline, 2 dovlecei, ardei gras, o rosie, 2-3 catei de usturoi, sare, marar verde

Mod de preparare: se curata si spala bine aripioarele, se pun intr-un castron si se condimenteaza cu  sare, piper, boia, praf de usturoi si o lingura de ulei. Se lasa la frigider cca 30 min dupa care se pun intr-o cratita neaderenta sa se prajeasca. Se scot intr-o forma de cuptor si se acopera cu folie.

Dovleceii se curata, se feliaza, se taie bastonase si se sareaza.

 

Sa caleste usturoiul si ardeiul taiat marunt intr-o lingura de ulei.

 

Se stoarce putin dovlecelul si se rastoarna peste usturoi. Se lasa la calit sub capac pana lichidul se evapora (daca este nevoie se mai pune apa).

 

Se adauga rosie decojita si tocata marunt. Se lasa sa fiarba sub capac pana rosia este moale.

 

Cand soteul este gata se condimenteaza cu marar verde.

Aripioarele se introduc in cuptorul incins si se servesc cu sote de dovlecel.

 

Daca se doreste merge si o salata de castraveti sau asortata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *