Mancare de linte cu carnat

Am tot citit despre linte, am vazut multe retete dar nu am preparat si nici nu am mancat pana acum.  Se spune ca alaturi de soia, lintea este alimentul preferat de vegetarieni. Datorita timpului de fierbere redus, lintea este o alternativa la fasole, in preparate pasate, in supa, in combinatie cu orez, carne si legume. Are un continut ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor si proteina, are continut scazut de grasimi si nu contine colesterol.

Cum mi-a fost in drum un magazin cu produse naturiste am cumparat o punga de linte verde (am vazut ca este si roie) si acum trec la gatit.

Ingrediente: 1 cana de linte verde, 3 cani de apa, 1/2 ceapa alba mica, 2 catei de usturoi, 1 cub Knorr de pui, cca 250 g carnacior (cabanos), o lingura de bulion, sare, piper, patrunjel verde

Mod de preparare: se caleste ceapa si usturoiul tocate fin intr-o lingura de ulei, se adauga cateva bucati de carnacior si se mai tin impreuna cateva minute pe foc.

 

Se spala lintea in cateva ape, dupa care se scurge

 

si se rastoarna peste ceapa calita si carnacior.

 

La cateva minute se scoate carnaciorul, se pun doua cani de apa, cubul de concentrat de pui si se fierb la foc mic sub capac. Se urmareste sa nu scada prea mult apa si la nevoie se adauga dupa nevoie. La final se pune o lingura de bulion, se condimenteaza dupa gust.

 

Lintea fierbe foarte bine si in cca 30 min este gata. Se repune carnaciorul

 

si inainte de servire se presara patrunjel tocat.

Foarte buna lintea, o sa mai pregatesc.

3 comentarii la „Mancare de linte cu carnat”

  1. Cea portocalie este mai dulce si se fierbe mult mai usor, este preferata in general de mamici pentru copii.
    Super yummmii, din pacate nu pot incerca, nu gasesc carnati ca cei de acasa.

  2. Nu am mancat niciodata mancarica de linte… dar foarte bine arata! Am linte, am carnat, deci ma pun pe gatit! Singura varianta in care am gatit lintea, a fost supa-crema, care-i foarte buna!
    Pupici

  3. @Alina-o sa caut si portocalie, desi la magazinul respectiv nu am vazut. Chiar mi-a placut.
    @Simona-incearca, sigur o sa-ti placa. O sa fac si eu supa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *