Ingrediente: 300 g spaghete, 175 g caizer si ceafa afumata, 80 g telemea rasa, 3 oua, 3 linguri ulei, sare, piper
Mod de preparare: spaghetele se pun la fiert intr-o oala cu multa apa, o lingurita rasa de sare, o lingura ulei si se lasa la fiert cf. instructiunilor de pe pachet. Caizerul si ceafa se taie fasii subtiri si se pun la prajit in ulei la foc mic,
astfel incat grasimea sa se topeasca treptat si caizerul sa aiba timp sa se prajeasca.
Cand spaghetele sunt fierte, se strecoara de apa, se retine o cana din apa in care au fiert. Se pun din nou in cratita mare si se rastoarna peste ele caizerul si ceafa afumata crocante si uleiul in care s-au prajit.
Se presara sare si piper si se amesteca bine. Focul sub cratita trebuie sa ramana mic ca sa nu se faca omleta la pasul urmator. Se bat ouale si apoi se incorporeaza telemeaua rasa.
Se toarna peste spaghete
si se amesteca energic pana spaghetele sunt acoperite de ou.
Ca sa nu devina lipicioase cand se amesteca, se adauga treptat din apa in care au fiert spaghetele, pana sosul de pe ele arata cremos.
Spaghetele sunt foarte bune, gustul aromat fiind dat de caizerul prajit.
simt mirosul pana aici :))) si mi-e foame deja. arata bine de tot. voi face reteta. multumesc
@Erika-cred ca sunt cei mai buni spaghetti facuti de mine. Sa-mi spui daca ti-au placut.
Vai ce deliciu… Super arata!
Pupici