Ingrediente: 250 g paste fainoase, 250 g carne de porc fara grasime (eu am avut cotlet fara os), 50 g afumatura, 1 lingura ulei, 1 ceapa mijlocie alba, cateva masline, o lingura pasta de bulion, condimente dupa preferinta (sare, piper, boia), patrunjel proaspat
Mod de preparare: se taie ceapa marunt, carnea si afumatura felii. Se pune intr-o cratita mai mare ceapa la calit intr-o lingura de ulei pana devine sticloasa. Se adauga carnea si afumatura, se amesteca cu lingura de lemn pana-si schimba culoarea.
Se pune un pahar de apa calda, se seaza capacul pe cratita si se lasa sa fiarba la foc mic. La nevoie se mai adauga apa, pana carnea este suficient de fiarta.
Aproape de final se pun maslinele feliate, bulionul si se condimenteaza.
Se fierb pastele dupa dorinta, se opreste un pahar din apa in care au fiert, se strecoara si se clatesc cu apa rece.
Se adauga peste preparatul de carne, se pune din apa retinuta (ca sa nu fie seci), se amesteca si se mai lasa putin pe foc.
Se servesc cu patrunjel verde.
Sa aveti pofta!