Placinta cu dovleac

La o „razie” prin congelator am dat de doua pungi cu dovleac. Cuburile frumoase de un portocaliu aprins stateau cuminti la rece asteptand sa le vina randul la o placinta. Asa ca am transformat primavara in toamna si am purces la treaba.

Ingrediente: 950 g dovleac (atat am avut), 4 linguri de zahar tos, 2 linguri de unt sau margarina, o jumatate lingurita scortisoara, un plic zahar vanilat, un pachet foi placinta (400 g).

Mod de preparare: se lasa la dezghetat dovleacul dupa care se mixeaza prin minunatul robotel.

 

Se pune intr-o cratita cu zaharul si untul si se calesc impreuna pana scade zeama si totul devine o pasta. Se adauga zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca. Se lasa compozitia sa se raceasca.

Se desface un pachet cu foi de placinta si se incepe montarea.

Intr-o tava cu hartie de copt se pune o foaie de placinta, se unge cu ulei, inca o foaie unsa si tot asa 4 foi una peste alta.

 

Se pune o jumatate din cantitatea de dovleac

se presara cu gris

dupa care se aseaza o foaie, se unge cu ulei…..asa in total 4 foi

restul de dovleac

se presara gris

si in final restul de 4 foi unse intre ele. Se taie marginile cu un cutit bine ascutit, se impunge ultima foaie cu furculita si se unge cu ulei.

Se coace cca 40 min la foc mediu pana se vede frumos rumenita.

Se lasa sa se raceasca dupa care se portioneaza si presara cu zahar pudra.

Buna, buna zau asa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *