Pentru ca sunt intr-o perioada mai delicata, am cautat sa-mi consum energia facand ceva dulce. Si asa am reclamatii din partea sotului ca nu am facut ceva bun de multisor. Reteta Simonei a cazut la „tanc”, este simpla, am ingredientele necesare, asa ca la treaba. Multumesc Simona draga.
Ingrediente: 3 foi napolitana
Crema biscuiti: 250 g zahar, 400 g biscuiti simpli, 500 ml apa
Crema cocos: 250 g zahar, 5 linguri apa, 200 g unt (sau margarina), 100 g nuca de cocos, 300 g lapte praf
Mod de preparare: Biscuitii se maruntesc la robot.
Intr-o craticioara neaderenta se pun la ars 250 g zahar, fara a lasa sa se innegreasca.
Se stinge cu 500 ml apa si se lasa pe foc pana s-a facut sirop.
Se ia vasul de pe foc si se adauga biscuitii sfaramati, amestecand bine-bine pana la omogenizare.
Cu crema formata se „ung” cele 3 foi de napolitana pe partea cu patratele mici.
Intr-un alt vas se pus 250 g zahar si 5 linguri apa, lasand sa se topeasca zaharul. Cand s-a facut sirop, se adauga untul si se lasa sa se topeasca.
Se pune si nuca de cocos, se lasa cateva minute pe foc,
apoi se opreste focul si se adauga laptele praf, amestecand pana la omogenizare (la nevoie se adauga o lingura de apa calda).
Se intinde crema fierbinte peste amestecul de biscuiti,
apoi se ruleaza strans, pe lung, cele 3 foi, se invelesc in folie si se dau la rece.
Este destul de dulce, eu as reduce cantitatea de zahar din crema de cocos. Data viitoare…..
Sper sa nu ramana nemancata :)
Foare bunaa reteta!! Am incercato si a iesitt foarte buna prajitura!:D
O reteta super delicioasa, ca toate de altfel ??