Ingrediente: 3 oua, 150 g faina, 125 ml lapte, 100 g masline, 100 g casacaval, 200 g sunca, 1 lingura ulei (daca cascavalul este uscat), 1 lingurita drojdie, sare si piper
Mod de preparare: se mixeaza ouale intr-un castron si se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna faina amestecata cu drojdia.
Se adauga laptele
in paralel cu sunca taiata cubulete (eu am pus salam si carnat picant).
Se pun maslinele taiate bucatele, se adauga cascavalul ras si se amesteca cu lingura de lemn astfel incat compozitia sa fie omogena.
Se toarna compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt (compozitia trebuie sa fie pana la jumatate in tava, sa aiba unde creste).
Se coace la temperatura medie cca 30 minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se lasa sa sa racoreasca dupa care se feliaza cu un cutit ascutit.
Reteta este din caietul mamei mele si a fost publicata si pe blogul Ghiocel07 undeva prin 2008.
Ce bine arata!!! Am salvat reteta ptr urmatoarea petrecere! Foarte fain si cutitul… imi doresc si eu unul foarte tare… dar mereu apare altceva de cumparat! :)
Pupici
@Simona-multumesc, este si foarte buna. Am dus-o la servici si a dispatut imediat. Cutitul este de la Cristi si chiar taie……nu m-am obisnuit cu el inca, dar insist.
Eu n-am avut parte de nici o feliuta …
Pe cei de la servici … cu siguranta-i iubeste mai mult !
ffff… bun „checul aperitiv”, va multumim fffffffff… mult
Arata grozav si sunt convinsa ca este delicios ! Sunt pro aperitive – rapide !:)
@Adina-poti sa incerci. Sigur o sa-ti placa, in plus arata si bine.
Buna, eu in poza vad si drojdie uscata…dar in reteta nu este trecuta.Astept cu nerabdare raspunsul tau si felicitari ,arata f.bine.Merci frumos:)
@Alina-mutumesc pentru observatie. Am folosit drojdie, din eroare am scris la modul de preparare „praf de copt”. O zi frumoasa.
foarte bun si foarte simplu de facut