Tort cu visine si bezele

Este o reteta inspirata de pe Pusik’s Blog, cu putine modificari in functie de ce aveam prin frigider. Sigur voi face si reteta originala, este foarte tentanta.

Ingrediente blat: 500 g visine si afine congelate cu 5 linguri zahar si zahar vanilat, 5 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 2 linguri ulei, un varf lingurita de sare, pentru ornat-cateva bezele

Mod de preparare: se lasa la decongelat si scurs visinele. Se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt forma in care se coace tortul.

Se pun visinele pe fundul vasului si se presara deasupra zaharul si zaharul vanilat.

Se separa albusurile de galbenusuri, dupa care se bat albusurile spuma cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul,

 

treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana cand se obtine o spuma consistenta si lucioasa.

Se adauga galbenusurile pe rand,

 

uleiul si faina in ploaie,

 

se omogenizeaza compozitia prin miscari verticale cu lingura. Se toarna compozitia rezultata peste stratul de fructe si se coace in cuptorul preincalzit cca 30- 35 de minute la foc mic.

 

Se face testul cu scobitoarea.

 

Se lasa blatul in forma sa se raceasca dupa care se pune o farfurie deasupra si cu o miscare brusca se rastoarna.

Se orneaza dupa preferinta. Eu am folosit cateva bezele din lipsa de timp.

dar se poate orna si cu frisca sau ciocolata….

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *