Pentru ca am primit de la prietena mea Nelica forme fantezie din silicon, m-am gandit sa le inaugurez. La sfatul ei am facut un aluat clasic de pandispan pe care l-am turnat in forme.
Ingrediente: 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 3 linguri ulei, 1 lingura cacao, 1/2 lingurita praf de copt, esenta de rom, 1 plic zahar vanilat…..si binenteles mixerul meu de mare ajutor
tavi pentru prajiturele fantezie
.
Mod de preparare: albusurile se bat spuma tare cu un varf de cutit de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma consistenta.
Galbenusurile se mixeaza cu ulei dupa care se adauga peste albusuri si se mixeaza usor.
Se pune faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor amestecand cu o lingura de lemn,
cu miscari de jos in sus. Se pun deoparte cateva linguri din compozitie in care se incorporeaza o lingura de cacao pentru cateva prajiturele „brozate”.
Se ung bine cu ulei formele pentru prajiturele si se toarna compozitia, pana putin peste jumatate
si se coc 20 min in cuptorul preancalzit.
Se lasa sa se racoreasca prajiturelele, dupa care se scot din forme si se pun pe un gratar. Fiecare gaura se umple cu o dulceata de cirese. Se topeste ciocolata, se adauga o lingurita de ulei si se orneaza dupa preferinta
Se lasa sa se intareasca ciocolata si se servesc cu mare pofta.
Vreau si eu o portie… Imi place reteta… simpla si de efect!
Pupici