Ingrediente: 600 g carne tocata porc si vita, o felie de paine muiata in apa, un ou fiert, ceapa verde, 2 catei de usturoi, 1-2 fire de carnat afumat, un ou crud, sare, piper.
Mod de preparare: Peste carnea tocata se pune ceapa verde si oul fiert tocate marunt, se adauga painea inmuiata in apa si putin stoarsa, oul crud si usturoiul dat prin presa si se framanta bine cu mana. Se condimenteaza cu sare si piper. Se tapereaza cu hartie de copt o tava de chec, se pune o jumatate din cantitatea de carne si la mijloc se aseaza carnatul (se pot pune oua fierte in loc de carnat)
se acopera cu restul de carne,
se unge cu ou batut
si se coace in cuptorul incins cca 50 min la foc mediu dupa care se face testul cu scobitaorea sa vedem daca este copt „checul”. Se acoate din tava, se lasa putin sa se raceasca
dupa care se feliaza. Se serveste cald sau rece langa spanac, cartofi piure sau orice alta garnitura.
Este la fel de bun si rece si cald si mai sanatos decat chiftelutele prajite.
in sudul germaniei si in austria se mananca destul de mult asa ceva. se numeste hackbraten. e umplut ori cu oua, ori sunca ori deloc. si se coace la cuptor, adaugandu-se mereu apa calda si spre sfarsit un sos de legume, astfel incat sa ramana „insiropata”. si se mananca ori cu piure, ori cu taitei, ori cu niste bulgari de paine.
ghiocel, ca de fiecare data, ma pui la treaba :) da’ e treaba buna!
@andreea-multumesc pentru amanuntele „vestice”. Nu am inteles insa unde se pune apa, in tava peste carne? Trebuie incercat, sigur este buna. Spor la „treaba” :)
da, apa se pune peste carne, in tava.
Foarte faina reteta! Chiar nu stiam ce sa fac cu niste carne tocata… Sar`mana de reteta!
Pupici