Aperitiv trandafir

Ideea acestui aperitiv a venit de la o imagine care circula pe net alaturi de multe altele foarte “dichisite” pentru o masa de sarbatoare.

Ingrediente: aluat  foietaj, sunca sau parizer, un ou si putina sare

Mod de preparare: se lasa foietajul sa de decongeleze si se taie fasii cu rola dintata. Se taie felii subtiri sunca sau parizerul (eu am folosit piept de curcan dar mai bun este cu parizer, nu se intareste la copt),

 

se aseaza jumatati pe fasiile de aluat

 

si se ruleaza.

 

La capat se unge aluatul cu ou si se lipeste.

 

Se formeaza astfel un “trandafir” care se pune in tava,

 

se unge cu ou batut cu putina sare

 

si se coace la foc moderat.

Un aperitiv usor de facut, de mare efect si binenteles gustos.

Cate un “trandafir” pentru fiecare….

5 thoughts on “Aperitiv trandafir”

  1. Frumos, spectaculos, gustos … dar trebuiesc mancate proaspate!
    Eu am facut gresala sa mananc si a doua zi. Trandafirul devine tare fiind din sunca! Probabil daca este parizer este mai bun. Mama, trebuie testat…..

  2. Si eu le-am ochit in pps-urile trimise de d-voastra. Le am pe lista! Ce-mi mai place cutitul… si pe ala il am pe lista… iubitului meu! :)))
    Pupici

    1. @Simona-sa le faci cu parizer, sigur sunt mai bune. Cutitul este de la Viena, dar am vazut la Real zilele trecute. Noapte buna si vise placute!

  3. Minunat arata!… Ca tot ceea ce faci tu dealtfel, Ghiocel!…
    Sarbatori fericite sa ai, cu sanatate si masa imbelsugata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *