Pulpe de pui cu ciuperci si cartofi la cuptor

 

Ingrediente: pulpe de pui, condimente pentru marinare (sare, piper, ulei de soia, chilli lemon), usturoi, cartofi, ciuperci

Mod de preparare: se spala foarte bine pulpele de pui, se pun intr-un castron si se marineaza, dupa care se lasa in frigider pana se pregatesc restul ingredientelor. Dupa, se pun pulpele intr-o cratita cu putin ulei si se tin sub capac pana sunt gata. Daca este nevoie se adauga putin apa calda. Cand sunt fripte pe o parte se intorc cu clestele.

Cartofii fierti, curatati si taieti felii mai groase se ung cu ulei, se pun intr-o tava, se presara sare si putin oregano si se coc in cuptorul incins pana prind culoare.

Ciupercile se curata, se spala (se spune ca se sterg numai, eu le spal  ;), se taie felii si se pun intr-o cratita cu foarte putin ulei. Ele lasa suficienta apa, asa ca nu se mai pune. Dupa ce sunt fierte de jumatate se adauga cativa catei de usturoi presati si tocati marunt, se condimenteaza cu sare si piper. La final se face un sos din amidon alimentar si smantana diluat cu putina apa calda care se toarna peste ciuperci. Se amesteca sa nu se ingroasa prea tare, dupa care se asezoneaza cu marar tocat.

2 comentarii la „Pulpe de pui cu ciuperci si cartofi la cuptor”

  1. am dat de blogul d-voastra acu 2 saptamani si de atunci, in fiecare zi, am incercat cate o reteta. deoarece sunt un junior in ale bucatariei imi sunteti de foarte mare ajutor. sotul meu va este recunoscator cel mai mult :)). va multumesc din suflet ca existati!

    1. @Andreea-multumesc, draga mea si salutari sotului. Te astept oricand pe blogul meu ca mijloc de inspiratie. Sunt chiar retete pentru incepatori cu toate etapele de lucru. Numai bien-ti doresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *