Chiftelute din carne de porc

Imi plac la nebunie chiftelutele dar le fac foarte, foarte rar. Probabil din cauza ca este mult de lucru si se termina intr-o clipita, poate din cauza ca evit prajelile sau poate din cauza mirosului din bucatarie, nu stiu.

Ingrediente: 500 g carne tocata de porc, o felie de paine, un ou, 2-3 catei de usturoi, sare si piper, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: se amesteca carnea cu painea muiata in apa, bine stoarsa si maruntita, cu usturoiul dat prin presa, oul si condimentele (eu pun numai sare si piper).

Rezulta o compozitie compacta de carne,

numai buna de modelat cateva bilute dragute

care se pudreaza cu faina

si se prajesc in ulei incins.  Atentie, surplusul de faina se indeparteaza.

  Cand chiftelutele sunt prajite pe o parte se intorc si se prajesc in continuare, pana sunt rumene si frumoase.

Se scot cu o palete pe prosop de hartie, dupa care se aranjeaza frumos pe platou.

Pofta buna!

5 comentarii la „Chiftelute din carne de porc”

  1. Si mie-mi plac chiftelutele… dar le fac rar din cauza mirosului din bucatarie. Dar ma servesc cu una, ca sa-mi fac pofta!
    Pupici

  2. buna,
    eu fac chiftelutele cu tot ce ai pus si tu, minus ou. Nu pun ou la chiftele. In plus, le fac in cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt. Nu le dau prin faina. Ies super, unde mai pui ca sunt f sanatoase
    pupici

  3. Am facut si eu la cuptor cand era fetita mica, dar sincer nu mai sunt chiftelute. Nu mai este acelasi gust, sunt ok, dar prefer oricand pe cele facute in tigaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *