Ingrediente: 500 g cartofi, 1 iaurt (150 g), 1 ou, 1 plic drojdie uscata, 1 lingurita sare, 1 lingura untura, 300-400 g faina (cat sa nu lipeasca aluatul si sa se lege)
Mod de preparare: se fierb cartofii in coaja, se curata si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se paseaza cartofii, se adauga oul, iaurtul, o lingura de untura si sarea.
Se amesteca bine dupa care se incorporeaza faina amestecata cu drojdia uscata. Se formeaza un aluat nelipicios
care se lasa cca 30 de min la odihnit acoperit cu un prosop.
Se intinde o foaie nu prea subtire (se infaineaza planseta), aprox 1 cm, se taie cu o forma rotunda,
se ung cu ou si se presara dupa preferinta cu rozmarin, chimen, susan, mac, sare, branza
si se coc aproximativ 20 de min (urmariti, atentie se coc repede)
se scot pe un gratar sa se raceasca
dupa care se servesc cu pofta.
Multumesc doamnelor de pe forum.
Foarte bine arata!… Week-end placut sa ai!…
Multumesc Felis si voi la fel…
Ce bine arata!!! Nu cred ca am mancat vreodata…
Pupici si un weekend placut!
@Simona-multumesc.Ss le faci, sigur o sa-ti placa. Te pup.