Ingrediente: 300 g spaghetti, 2-3 oua in functie de marime, 4 linguri de smantana, o cutie de branza proaspata de vaci (500 g), putina sare, 2 linguri de zahar, unt, pesmet
Mod de preparare: Se pune apa la fiert cu o lingura de ule si putina sare. Cand apa fierbe se pun spaghetetti si se fierb aldente. Ouale se bat bine intr-un castron, se adauga smantana, se omogenizeaza dupa care se pune si branza de vaci.
Se amesteca foarte bine pentru a se incorpora branza. In final se indulceste dupa gust.
Compozitia rezultata se toarna peste pastele scurse de apa si bine clatite. Se unge cu unt o cratita sau forma rezistenta la foc, se tapeteaza cu pesmet, se aseaza spaghetti,
se pun deasupra cateva bucatele de unt si se presara cu pesmet si zahar.
Se da forma la cuptor pentru cca 30 minute.
Budinca este buna calda dar si rece pudrata cu zahar.
Aveti niste retete foarte simple dar vreau sa spun ca sunt GENIALEEEE….Am incercat aceasta budinca de spaghetti….e buna rau….mi-a iesit ca in poza dv….Deci ce pot sa mai spun…. COMPLIMENTI… Din pacate eu locuiesc de mult departe de casa asa ca am incercat azi si reteta de paine….nu stiu inca cum e…nu e gata, e la cuptor…dar dupa cum arata… imi aminteste de painea facuta de mama acasa…..BRAVO…
@Mara-te mai astept prin bucataria mea, poate gasesti si alte produse ca la mama acasa. Numai bine de aici din Romania.