Ștrudel cu varză călită

 

Ingrediente: 400 g aluat de foietaj, 3-4 bucăți cârnaț de porc (cca. 300 g), 1 varză dulce, ulei, sare, usturoi, condimente de la KAMIS (piper, boia, cimbru)

Mod de preparare varză călită: se curăță și taie fideluță varza, se freacă cu puțina sare, se lasă să iasă apa, după care se stoarce bine și se călește într-o cratiță cu puțin ulei. Se adaugă puțină apă și se lasă să scadă sub capac. Când este călită suficient, se adaugă doi caței de usturoi pisați și condimentele KAMIS (piper, boia dulce, cimbru). Se mai lasă puțin la foc mic, după care se introduce în cuptor pentru cca 15 min.

Mod de pregătire cârnaț: bucățile de cârnaț se taie la capete, se crestează puțin și se pun la fript într-o tavă în cuptorul încins (era bine sa fie un singur fir de cârnaț, dar așa am avut în casă)

Mod de asamblare ștrudel: se înfăinează planșeta și se întinde aluatul cu lățimea cât lungimea cârnațului și lung cât să rezulte trei părți. Pe partea din mijloc se așează jumătate din varza călita, deasupra bucățile de cârnaț, apoi restul de varză călită.

Cu partea laterală neteda se acoperă umplutura, iar cu cea de-a treia tăiată din loc în loc (ca o plasă) se îmbracă totul.

Se așează ștrudelul în tavă pe hârtie de copt,  se unge cu ou bătut și se dă la cuptor cca 30 de minute.

 Cam asa arată ștrudelul cu varză și cârnaț abia scoas din cuptor

Se lasă să se răcească, se feliază și se servește cu mare pofta, simplu sau lângă niște cartofi cu rozmarin.

Este un preparat simplu de făcut, foarte aspectuos și de mare efect.

4 comentarii la „Ștrudel cu varză călită”

  1. Waw, ce bine arata!!! Imi place foarte tare combinatia… Si-mi place si planseta! Trebuie sa-mi iau si eu una… Imi puteti spune unde as putea gasi?!
    Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *