Briose (muffins) cu migdale prajite

Pentru ca am primit invitatie la un concurs de „motate” organizat de Kadia m-am gandit sa particip, dar nu cu gandul de a castiga ci pur si simplu pentru a onora aceasta initiativa.

Ingrediente: 2 oua, 100 g unt, 100 g iaurt, 100 g frisca lichida, 100 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 200 g faina, 1 praf de copt, 70 g migdale prajite si macinate

 

Mod de preparare: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat.

 

Se adauga untul topit si racit, iaurtul si frisca lichida

 

si se mixeaza pana compozitia devine cremoasa.

La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt si migdalele macinate.

 

De data aceasta compozitia se omogenizeaza cu lingura. Rezulta un aluat delicat.

 

Se pregateste tava de briose cu hartiute speciale,

se pune o lingura din compozitie,

 

un praf de migdale prajite,

 

inca o lingura de compozitie.

 

Briosele se coc la foc potrivit in cuptorul incins in  prealabil, cca 40 min in functie de cuptor.

 

Este bine sa se faca testul cu scobitoarea.

Un desert deosebit, pentru un sfarsit de saptamana racoros.

Un gând despre „Briose (muffins) cu migdale prajite”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *