Muffins cu ciocolata si nuca

Pentru ca de 8 Martie v-am oferit acesti Muffins deliciosi, acum revin cu reteta. Sunt foarte usor de facut si de efect. Incercati si sigur o sa-mi dati dreptate.

 

Ingrediente: 2 oua, 100 g zahar, 50 g ciocolata cu lapte, 80 g unt, 210 g iaurt, 250 g faina, zahar vanilat, 1 praf de copt

Mod de preparare: Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu untul. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul vanilat si praful de copt. Separat se bat ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul.

 .

Se adauga amestecul de ciocolata si unt, se mixeaza pana se incorporeaza.

 .

Se adauga iaurtul si din nou se mixeaza bine.

 .

Se pune si amestecul de faina si se omogenizeaza usor cu spatula sau lingura.

.

Se pregateste forma de briose cu hartiute speciale, se pune o lingura din compozitie, o bucatica de nuca trasa in ciocolata ( sau orice altceva: dulceata, ciocolata, rahat, alune….)

 .

peste care se pune inca o lingura de compozitie -am pus si o bulina de ciocolata :) si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30-40 minute (se incearca cu scobitoarea).

 .

 Rezultatul este foarte bun.

Miha, multumesc pentru inspiratie….


5 comentarii la „Muffins cu ciocolata si nuca”

  1. Vai cum trebuie sa miroasa! Te-as putea tenta sa participi la proiectul meu cu prajiturele mici? Facem parada de briose, cupcakes, muffinsi si eu premiez o motata :D

    1. @Kadia-multumesc pentru invitatie. O sa intru pe blogul tau sa citesc si daca mai am timp cu mare drag. Multumesc si pentru vizita.

  2. Am incercat Briosele cu ciocolata si nuca sunt delicioase nu se compara cu cele preparate din cutie. Este mult mai buna reteta dumneavoastra . Multumim .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *