Chifle calde si pufoase

Am vazut la Simona niste bachete fragede si tare m-au tentat. Asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si am trecut la treaba.

Ingrediente: 600 g faina alba, 200 ml lapte dulce, 200 ml apa minerala, 100 ml ulei floarea soarelui, 20 g drojdie proaspata, 1 lingurita sare, 1 ou pentru uns chiflele, ulei pentru tava, seminte de susan sau mac.

Mod de preparare: Se pregateste maiaua, amestecand drojdia cu putin lapte dulce. Amestecul se pune in mijlocul fainii si se lasa sa creasca cateva minute.

Cand drojdia a dospit, se adauga laptele caldut, apa minerala din sticla deschisa in acest moment, sarea si

.

la urma se incorporeaza uleiul, continuand amestecarea cu lingura.

.

Se obtine un aluat elastic si bine legat, care se lasa la crescut cca 50 minute, intr-un vas acoperit cu un prosop umed. Cand si-a dublat volumul, se rastoarna aluatul pe masa.

 .

Se formeaza chifle (baghete) mari sau mici dupa preferinta, eu am facut 16 mici, lunguiete si rotunde. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, se cresteaza si se mai lasa la crescut cca 30 minute.

.

Cand chiflele (baghetele) s-au umflat putin, se ung cu oul batut si se presara cu seminte de susan sau de mac.

Chiflele se coc in cuptorul preincalzit, la temparatura medie, pentru 30 minute. Cand sunt gata se pun intr-un servet si se lasa sa se raceasca.

Au iesit foarte gustoase si extrem de pufoase!!! Multumesc Simona.

2 comentarii la „Chifle calde si pufoase”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *