Primul post ce-l scriu pe acest blog asa ca va rog sa fiti mai indulgenti/indulgente cu mine, sunt un incepator in ale gatitului. (nici stapana blogului nu stie de acest post, dar cred ca nu se supara)
Bun, in seara asta am gasit niste piept de pui la wok cu legume. Am pornit de la reteta lui Copolovici, de aici, dar pentru ca n-am avut uleiurile respective am adaptat putin :)
Pentru doua portii aveti nevoie de:
- un piept de pui
- 3-4 ardei (rosu si alb)
- 2 morcovi
- 5 catei de usturoi
- 2 cepe medii (merge si cu ceapa verde dar eu n-am avut)
- sare
- piper
Toate ingredientele trebuie taiate pe lung. Asa se taie cam toate ingredientele atunci cand vine vorba de o mancare chinezeasca. Ceea ce am facut eu nu e chiar chinezesc pentru ca n-am avut sosurile respective dar am incercat sa pastrez aceeasi idee.
Dupa ce am pregatit ingredientele, in wok-ul cu putin ulei deja incins, punem usturoiul si ceapa. Le amestecam in continu pret de cateva minute dupa care adaugam pieptul de pui si ardeii. Amestecam in continuare pana incepe sa prinda culoare. Toata treaba asta cred ca dureaza 5-6 minute.
In cele din urma adaugam si morcovii si continuam sa amestecam.
Adaugam sare si piper si mai amestecam vreo 2-3 minute.
Gata.
Se serveste in principiu cu orez dar nu este rau nici cu cartofi piure. Eu am preferat cartofii pentru ca-mi plac mai mult decat orezul, dar fiecare cu gustul lui.
In cele din urma arata asa.
E delicioas, pofta buna!
Pentru cine nu a inteles, postarea este a fiului meu. Arata foarte bine. Poate-mi spune si mie cineva de ce trebuie folosit wok-ul in astfel de mancaruri si nu o tigaie obisnuita mai inalta….Felicitari pentru preparat, astept si altele.
mmm, si noi facem des mancaruri asiatice. si sosurile sa stii ca sunt destul de usor de facut. daca chiar nu avem timp, arunc un strop de sos de soia si e perfect. mie imi place foarte mult cu taitei asiatici, cu piure nu am incercat niciodata, dar suna interesant.
@ghiocel, mancarurile asiatice nu se prajesc. e o tehnica numita stir frying. adica legumele doar se rumesc usor, ca sa ramane crocante. daca ai urmarit vreodata un chinez la bucatarie, ai observat ca el intoarce mereu mancarea in tigaie. de jos in sus. si asta se realizeaza foarte usor cu acest tip de tigaie, wok. wok-ul poate fi folosit doar pe flacara.
eu „lucrez” insa cu tigaie normala, inalta (ca am plita electrica), si functioneaza la fel de bine. ideea in sine ramane: mancarea trebuie sa ramana crocanta, nu prajita. deci trebuie invartit constant.
@andreea-cristi le are pe astea cu mancarea asiatica. Eu as manca cu mare placere dar sotul meu daca nu este bine fript….n-am nici o sansa.
@cristi-la Kaufland este un raion cu produse asiatice. De acolo am luat „Chilli lemon” bun pentru peste si fructe de mare dar si pentru carne la gratar sau legume si „Pasta de ardei dulce” (era si iute).
@andreea – probabil sunt usor de facut daca ai ceea ce ai nevoie in casa. Noi nu aveam asa ca n-am facut. In schimb ieri am facut din nou chestia de mai sus dar am mai cumparat niste sosuri. A fost mult mai buna :)