Tocanita de carne si ciuperci cu mamaliguta

 

Ingrediente: 3 feluri de carne (de porc, de pui si afumatura), 2 cepe mici, ulei, pasta de rosii, ciuperci, condimente (sare, piper, foaie de dafin), 2 linguri faina, apa

Mod de preparare: se caleste ceapa taiata julien in putin ulei, se adauga carnea cubulete si se lasa sa se patrunda impreuna.

 .

Se adauga un sfert litru de apa calda, se pune capacul si se fierb impreuna la foc mic.

 .

Se condimenteaza cu sare si piper. Cand carnea este fiarta se adauga ciupercile maruntite,

 .

pasta de rosii, foaia de dafin. La nevoie se poate adauga putina apa calda.

 .

Pentru ingrosarea sosului se face un amestec de faina (2 linguri rase de faina) dizolvata in apa care se toarna in sos.

 .

Se pune verdeata (patunjel sau marar) tocata si se serveste cu mamaliguta

cartofi piure sau paste fainoase, dupa preferinta.

3 comentarii la „Tocanita de carne si ciuperci cu mamaliguta”

  1. Chiar azi am pus deoparte o parte din carnea ce am taiat-o pentru masa de pranz ca sa gatesc in saptamana ce vine aceasta reteta. Doar ca nu pun trei feluri de carne ci doar carne de porc taiata foarte marunt. Oricum e delicioasa cu mamaliguta aburinda….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *