Ingrediente: 3 feluri de carne (de porc, de pui si afumatura), 2 cepe mici, ulei, pasta de rosii, ciuperci, condimente (sare, piper, foaie de dafin), 2 linguri faina, apa
Mod de preparare: se caleste ceapa taiata julien in putin ulei, se adauga carnea cubulete si se lasa sa se patrunda impreuna.
.
Se adauga un sfert litru de apa calda, se pune capacul si se fierb impreuna la foc mic.
.
Se condimenteaza cu sare si piper. Cand carnea este fiarta se adauga ciupercile maruntite,
.
pasta de rosii, foaia de dafin. La nevoie se poate adauga putina apa calda.
.
Pentru ingrosarea sosului se face un amestec de faina (2 linguri rase de faina) dizolvata in apa care se toarna in sos.
.
Se pune verdeata (patunjel sau marar) tocata si se serveste cu mamaliguta
cartofi piure sau paste fainoase, dupa preferinta.
Chiar azi am pus deoparte o parte din carnea ce am taiat-o pentru masa de pranz ca sa gatesc in saptamana ce vine aceasta reteta. Doar ca nu pun trei feluri de carne ci doar carne de porc taiata foarte marunt. Oricum e delicioasa cu mamaliguta aburinda….
„se adauga un litru de apa calda” nu cumva un sfert de litru?
@marcu-da, ai perfecta dreptate. Am modificat.