Budinca de macaroane

Ingrediente: 250 gr macaroane taiate, 150 gr telemea, 2 linguri smantana, 4 oua, unt, ulei, sare

Mod de preparare: se pun la fiert macaroanele in apa rece cu o lingura ulei si o lingurita sare. Cand sunt fierte se scurg intr-o strecuratoare si se clatesc bine cu apa rece. Se pun in cratita in care au fiert, se rade branza telemea (nu prea sarata) si se adauga 2 oua batute cu 2 linguri de smantana.

 

Se amesteca bine. Se unge cu unt o forma termorezistenta, se toarna macaroanele, se niveleaza si se introduce in cuptorul incins. Se coace de jumatate, cca 20 min, se scoate forma de adauga inca doua oua batute bine si se reintroduce in cuptor cca 10 min, de fapt pana capata o culoare galben-maronie.

 

Se scoate tava, se pune un capac si se lasa sa se raceasca putin. Se presara zahar tos si se serveste.

2 comentarii la „Budinca de macaroane”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *