Varza cu costita si sunculita afumata

 

Ingrediente: o capatana de varza dulce, costita si sunculita afumata, o ceapa mica, ardei gras rosu, ulei, condimente, pasta de rosii, apa

Mod de preparare: se curata varza, se taie in sferturi si se da pe razatoare fideluta. Se presara putina sare si sa lasa sa se odihneasca pana se taie costita si sunculita in bucati. Se toaca marunt ceapa si ardeiul (eu am avut pus pe iarna gata calit in ulei) si se caleste intr-o lingura de ulei dupa care se scoate intr-un bol.

.

Se pune jumatate din varza pe fundul cratitei, ceapa si ardeiul calit, afumatura

.

 si pe urma restul de varza. Se toarna o cana de apa si se fierbe sub capac pana varza este moale. In final se adauga putin cimbru si pasta de rosii. Intre timp se mai adauga cate putina apa, sa nu se prinda de cratita.

.

 Varza cu afumatura se serveste cu smantana, mamaliguta sau ardei iute, dupa preferinta.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *