Cocktail de citrice

De cateva zile stau in fructiere doua portocale si nu tenteaza pe nimeni, asa ca le-am sacrificat.

Ingrediente: 2 portocale mari, 1-2 lamai, 1/2 cana zahar, 1 cana de apa, gheata, busuioc

Mod de preparare: se pune zaharul intr-o cratita si se caramelizeaza putin. Se adauga apa si se lasa sa se topeasca zaharul incet-incet.

 .

Intre timp se curata portocalele si se taie marunt, se introduc in “robotica” si se transforma in suc.

 .

Lamaile se storc. Cand zaharul este topit se adauga zeama de portocala si lamaie si se lasa sa mai dea un clocot. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se aseze pulpa de fructe.

 .

Rece se strecoara si se serveste cu mare pofta. Este natural si se prepara foarte usor.

Nu uitati gheata…. 🙂

4 thoughts on “Cocktail de citrice”

  1. Ce idee! Daca ai stii cate fructe arunc… Din pacate eu nu ma prea omor dupa fructe… iar mama ma tot aprovizioneaza cu de toate 🙂 Noroc cu al meu care se sacrifica.. 🙂

  2. nu e bine sa se fiarba, la 60 grade se distruge vitamina C, asa ca as recomanda sa nu se puna scul din portocale si lamie peste siropul fierbinte. se lasa sa se raceasca, apoi se adauga portocalele stoarse, si se lasa la amcerat citeva ore la temperatura camerei. asa e mai bogat in vitamine!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *