De sarbatori am vazut pe multe bloguri aperitive interesante folosind lipia. Cum atunci nu am avut timp m-am gandit ca merg foarte bine la un mic dejun. Se fac repede si mai ales cu ce avem prin casa.
Ingrediente: lipie Libaneza, pateu de ficat, pasta de branza, ardei colorat, ceapa verde
Mod de preparare: se intinde pateul (pasta de branza) pe o lipie,
.
se pune a doua lipie, se intinde un nou strat, se aseaza alta lipie si tot asa pana se termina pateul sau pasta de pranza. Se pot face diverse umpluturi: unt cu pateu si mustar, telemea cu unt si ou fiert, pasta de masline si unt, pasta de peste, etc. Eu am folosit cea mai simpla metoda in aceasta dimineata.
.
Pe ultimul strat se presara ardei colorat sau ceapa verde, pentru aspect dar si pentru gust.
.
Se ruleaza „sandvisul” din lipie, se strange bine in folie limentara si se da putin la rece.
.
Se taie felii dupa dorinta.
Un aperitiv usor de facut, bun si aspectuos.
Si chiar se poate manca, incercati !