Ingrediente: carne de porc (gulas), bacon, praz, o jumatate pahar cu vin alb, doua pahare cu apa, ulei, sare, piper, marar. Pentru galuste: un ou, sare si faina cat cuprinde
Mod de preparare: se caleste prazul taiat feliute intr-o lingura de ulei, se adauga baconul si pe urma carnea cubulete. Se lasa sa se patrunda, timp in care amestecam sa nu se prinda de cratita. Adaugam doua pahare cu apa si lasam sa fiarba tocanita sub capac.
.
Cand carnea este fiarta se adauga o jumatate pahar de vin alb si se lasa pe foc sa se evapore alcoolul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se fac intre timp galustele. Se sparge oul, se bate cu putina sare si se adauga faina atat cat sa fie compozitia potrivit de groasa. Se ia din compozitie cu lingurita si se toarna in sosul format de tocanita. Se fierb galustele pana patrunde usor furculita in ele. In final se adauga marar din abundenta.
.
Este un fel doi usor de facut, gustos si se prepara rapid. Se serveste cu muratura.
Marti am facut si eu galustile dar cu pui, rosii, smantana si fara vin. Paprikas.O data, de doua ori pe an, merge.