Chec cu limeta

Ingrediente chec: 3 oua, 170 gr zahar, 200 gr faina, 1 lingurita praf de copt, 150 gr unt (topit), coaja de la 1 lime, zeama de la 2 lamai nu prea mari
Ingrediente glazura: 5-6 linguri zahar pudra,1-2 linguri zeama de lime

.

Mod de preparare chec: Se mixeaza ouale intregi cu zaharul la viteza mare pana se devin spuma. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt,

 .

alternand cu untul topit, coaja de lime

 .

si zeama de la doua lamai.

.

Se toarna compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la cuptorul incins in prealabil pentru cca 50 minute (sau pana trece testul scobitorii) la foc mediu.

.

Mod de preparare glazura: Se amesteca zaharul pudra cu 1 -2 lg de zeama de lime pana se obtine o glazura care curge dar nu foarte moale. Cand checul s-a racit, se scoate din tava si se pune deasupra glazura.

Se taie in felii groase de cca 1 deget.

Reteta o am de la Edith, o doamna draguta care prepara numai bunatati si care este sursa mea de inspiratie in multe cazuri. Multumesc Edith.

6 comentarii la „Chec cu limeta”

  1. Ador checurile de genul asta, fur si eu o feliuta. Si ca sa nu ma certi ca am furat te invit cu mare drag sa participi la provocarea Dulce Romanie a carei gazda voi fi in luna februarie. Pupici !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *