Ingrediente: cateva legaturi de spanac, o lingura de ulei, 2-3 catei de usturoi, lapte, un strop de otet
Mod de preparare: se curata si spala foarte-foarte bine spanacul. Se pune o cratita mare cu apa la fiert in care se oparesta spanacul. Se scoate intr-un bol dupa care se toaca cu cutitul sau se da prin robot,
.
asa cum am facut si eu. Intr-o cratita se toarna o lingura de ulei, se adauga spanacul, se condimenteaza cu sare si se lasa la fiert la foc mic cu putin lapte.
.
Mare atentie ca la fiert stropeste, asa ca trebuie pus neaparat capacul. Daca folositi o creatita obisnuita se amesteca foarte des. La nevoie se mai adauga care-o lingura de lapte. In final se curata si dau prin presa 2-3 catei de usturoi si se picura foarte putin otet. Se fac ouale ochiuri.
.
Eu folosesc o tigaie speciala pentru patru oua.
.
Spanacul de serveste cu oua ochi si cu smantana.
Un preparat sanatos atat iarna cat si vara.
Imi place spanacul cu ou ochi!! Dar imi fac cu ochiul forma in care ai facut ouale si vasul cu capac din ceramica… Pupici
Poate-ti aduce iepurasul!