Placinta rapida-aperitiv

Saptamana trecuta am vazut postata pe blogul Laurei A aceasta reteta de placinta rapida si economica si mi-am dorit s-o fac si eu. Binenteles ca a mea nu este la fel de aspectuoasa, dar este buna.

Ingrediente tava patrata (20×20 cm): 310 g faina, 200 ml lapte, 2 oua mari, 15 g drojdie proaspata/5 g drojdie uscata (eu am folosit uscata), 80 ml ulei, 2 lingurite gris, mortadella/sunca/salam/parizer/etc (eu am folosit salam si cascaval)

Mod de preparare: Se pune faina intr-un vas iar in centrul ei se adauga drojdia dizolvata in laptele caldut, ouale, uleiul si sarea. Se amesteca bine cu o lingura.

 .

Se tapeteaza tava patrata cu unt si gris si se pune un strat de aluat. Se presara peste aluat putin gris, peste care se aseaza un strat de salam, unul de cascaval urmat de unul de salam. Se toarna peste ultimul strat aluatul ramas. La sugestia Laurei am folosit o lingura umezita in apa.  Se presara pe suprafata placintei mac si susan si se lasa sa se odihneaca 20-30 minute.

.

Se coace placinta pentru 20-25 minute in cuptorul preancalzit. Se face testul cu scobitoarea si daca iese curata atunci se scoate placinta si se lasa cateva minute sa se racoreasca.

 

Se taie patrate si se serveste langa o cana de lapte sau ceai. Tava mea a fost 22×22 si se vede, placinta nu este foarte bine crescuta, dar este buna.

Multumesc Laura A 

7 comentarii la „Placinta rapida-aperitiv”

  1. Delicios arata! N-am facut niciodata placinte aperitiv… Fiind doar doi in casa.. si unu mai in diete (eu) sau mai fitos (el) decat altul.. n-am fost tentata sa fac. Poate cand ne vom mai inmulti… :)) Pupici

    1. Simona, nici eu nu am facut pana acum, dar m-a tentat reteta Laurei. Si noi suntem tot dou in casa, dar a disparut urgent. Doua bucati calda, cateva bucati la colege la servici, restul a disparut a doua zi urgent….sotul chiar ma intreba unde-i restul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *