Mancare cu dovlecei

Pentru ca mi-a ramas un dovlecel ratacit prin frigider, l-am pus la treaba si l-am transformat intr-o delicioasa mancarica. Daca sunteti vegeratieni, nu folositi carne, este la fel de delicioasa.

 

Ingrediente: 1-2 dovlecei, carnat sau bucati de carne, o ceapa mica, o rosie, ardei, o cana de orez, putin ulei, apa, sare, piper, marar sau patrunjel

Mod de preparare: se caleste in ulei ceapa si ardeiul tocat marunt, se adauga carnatul si se lasa sa se prajeasca. Se spala dovleceii (eu am avut unul proaspat si unul taiat felii subtiri pus la congelator) si se taie felii subtiri cu cutitul pentru curatat zarzavat. Se pune peste carnatul prajit si se amesteca incet cu lingura de lemn.

 

Se pune capacul si se lasa sa scada putin zeama de la dovlecei. Se adauga rosia cojita (pentru decojire se introduce rosia intr-un bol cu apa fiarta pentru cateva minute) si tocata, se condimenteaza cu sare si piper.  Din cand in cand se amesteca sa nu se prinda de cratita. Se toarna trei cani de apa calda si o cana de orez. Mancarica este gata cand orezul este fiert

 .

Se gusta sa fie suficient de condimentata (chiar putin piparata) iar la final se adauga marar sau patrunjel tocat.

Se serveste musai (neaparat) cu muraturi asortate  🙂

Distribuie pe:

4 comentarii la „Mancare cu dovlecei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *