Dupa ce am facut „carnaciorii in foietaj” mi-a ramas o bucata de foietaj asa ca am apelat la Edith si am facut aceste minunate aperitive. Multumesc pentru reteta.
Ingrediente: foietaj, salam sau sunca afumata feliata foarte subtire, cascaval, ketchup, sare
Mod de preparare: Se intinde foietajul cu sucitorul, se unge jumatate din foaia cu ketchup, se aseaza feliutele de salam sau sunculita peste.
.
Se rade cascaval sau telemea. Jumatatea goala de foaie se pensuleaza cu apa si se acopera cu ea partea umpluta deja. Se apasa bine pentru scoaterea aerului dintre foi.Cu un cutit ascutit sau rola se taie aluatul fasii cam de 2-3 cm latime.
.
Se rasuceste fiecare fasiuta si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou si presaram oregano desupra.
Se dau la cuptorul incins, pana se rumenesc.
Un aperitiv aspectuos si bun….Pofta buna!
Un gând despre „Baghete din foietaj si sunca”