Ingrediente: 50 gr ciocolata amaruie, 220 gr zahar pudra, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara, 70 gr miere, 250 gr faina, 1/2 plic praf de copt, esenta de lamaie, fulgi de migdale, 50 gr zahar pudra si 3 lingurite apa pentru decor
Mod de preparare: Se pune ciocolata intr-un vas si se topeste pe baie de abur. Se pune mixerul in functiune si se mixeaza ouale cu doua linguri de apa fierbinte, se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si scortisoara si se mixeaza 2-3 minute. Mixerul acesta este o minune. El munceste si tu-ti vezi de ale tale… :)
.
Se inglobeaza mierea si ciocolata topita,
.
apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o spatula.
.
Se obtine compozitia de turta dulce care se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se presara deasupra fulgii de migdale si se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 de minute, la temperatura medie.
.
Cand turta dulce este coapta, se lasa sa se raceasca putin. Intre timp se prepara glazura din 50 gr zahar pudra si trei lingurite de apa si se stropeste deasupra.
.
Se lasa sa sa intareasca glazura, apoi se taie cubulete.
Reteta este preluata de la Bucatar Maniac. Imi plac retetele simple si usor de facut. Este foarte buna si sigur o s-o mai execut si altadata. Multumesc.
Nu as refuza o portie mai marisoara! Delicios! Pupici
Craciun luminos si numai bine.