Ingrediente: un fir de praz, o bucata carnat, o cutie ciuperci taiate – sunt bune si ciupercile proaspete, dar camara mea numai conserva avea-am facut si versuri :), 2 linguri ulei, sare, piper, marar, o lingurita faina, 2 linguri smantana
Mod de preparare: se taie prazul felii si se caleste in ulei pana devine sticlos, se adauga carnatul taiat bucatele si se lasa sub capac pana se patrund,
.
apoi se adauga ciupecile, se condimenteaza si se tine pe foc mic pana scade zeama. Se adauga putina apa calda, se fierb impreuna pana tocanita este gata. Se gusta de sare si piper, se adauga un sos format din faina si smantana, se amesteca bine sa nu se ingroasa prea tare si sa se prinda de cratita.
.
In final se toaca o legatura de marar. Se serveste cu cartofi sau paste fainoase.
Pofta buna!
hmmm..am o pofta de mancarica romaneasca ce n-ai vazut! Dar vin eu in tara peste o saptamana..abia astept!
Sa ai drum bun si ne „auzim” de acasa.
ce bine arata si cred ca si la gust ,super fac si eu ca mie si la andreea ne plac ciupercutele iami iami.
Nu am incercat niciodata combinatia de carnat-ciuperci. O idee foarte buna ptr viitor, mai ales ca arata delicios. Pupici