Pentru o seara rece de iarna, stand la gura sobei (merge si calorifer), ce se poate coace, daca nu ceva cu iz de mar si scortisoara. Nici nu vreti sa stiti cum miroase la mine in bucatarie….. :)
Ingrediente: 150 gr unt, 150 gr zahar, 4 oua, 200 gr faina, 50 gr amidon, 3 mere mari, 4 linguri lapte, 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare: Se mixeaza untul cu zaharul pana devine spuma, se adauga ouale pe rand si laptele. Se pune faina amestecata cu amidonul si praful de copt trecute prin sita. Se amesteca totul cu o lingura de lemn sau o spatula. In final se pun merele date pe razatoare impreuna cu zeama lasata. Dupa gustul si placerea fiecaruia se pune scortisoara. Se incalzeste aparatul de Waffe, placile se ung cu foarte putin ulei, se pune din compozitie cu polonicul mic si se coc.
Mireasma de scortisoara se raspandeste in incapere si cu greu te poti abtine sa nu furi o waffa de pe farfurie!
Multumesc pentru reteta Laurei, o persoana de la care ma inspir in „creatiile” mele.
Lasa, lasa ….!
Pune vinul la fiert si adaga-i putina scortisoara ! AIA RETETA !
Draga mea, ma bucur tare mult ca ai incercat aceste minunatii dulci si aromate :)
Imi amintesc si acum cu cata pofta le-a „degustat” Bogdi meu, micut de tot pe-atunci :P
Draga Laura, ma bucur ca ai trecut pe al mine. Tot ce incerc de la tine din „bucatarie” este excelent. Multumesc.