Aveam un somn de Dunare de la prietena mea si m-am gandit ca trebuie sa fac ceva cu el. Dupa putin studiu l-am prajit dat prin pesmet fin. In ceea ce priveste garnitura am folosit una batraneasca, adica pe care bunica o facea destul de des. Tin minte ca avea o cratita din fier in care acesti cartofi se „rantaleau” la foc mic pe celebra soba Vesta. Ce vremuri….
Intr-o cratita se caleste o ceapa tocata marunt in 3 linguri de ulei. Cartofii fierti in coaja se curata, se paseaza cu furculita si se pun in cratita peste ceapa calita. Se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si putina boia dulce. Se lasa la foc mic pana se patrund aromele si ca sa nu fie prea seci se adauga cateva linguri de supa. Este o garnitura usor de facut si foarte gustoasa.
Si fosta mea gazda, Doamna KEYL, o nemtoaica fina, facea cartofi din acestia fiindca imi placeau mie foarte mult! Cum sa n-o iubesc si sa ma rog pentru ea si acum, la aproape 20 ani dupa ce a trecut in vesnicie?!?
Mi`ai facut pofta… N`am incercat niciodata peste cu cartof.. Pupici