Supa crema de legume

Este prima data cand fac supa crema, nu stiu daca va fi pe placul sotului meu obisnuit cu ciorbele ardelenesti. Dar asa o data merge, sper sa nu am reclamatii…. !!!

Ingrediente: 4 morcovi mari, un ardei gras, o ceapa alba, o jumatate telina, un pastarnac, 2 fire patrunjel, cateva bucatele de conopida, o mana de mazare,  3 cartofi, 2 linguri de ulei, sare, piper

Mod de preparare: se curata legumele, se spala bine si se taie bucati mari. Ceapa, ardeiul, morcovul, telina, patrunjelul si pastarnacul se pun la calit in 2 linguri de ulei. Se amesteca cu o lingura de lemn.

 

Dupa cateva minute se toarna apa calda cat sa le acopere si putin deasupra, se pune capacul si se lasa la fiert pana cand legumele sunt moi. Se adauga apa calda daca este nevoie. In final se pune conopida, cartofii taiati cubulete si mazarea. Se da cateva clocote pana sunt fierte si acestea. Se scot legumele, se pun in blender si se paseaza.

 

Supa crema de legume se serveste calda cu smantana si paine prajita taiata cuburi…..adica, crutoane.

Pofta buna!

soma prices

7 thoughts on “Supa crema de legume”

  1. N`am facut nicioadata… si eu tot un ardelean am (doar pe jumatate, dar se respecta!) 🙂 Cred ca voi incerca si eu. Pupici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *