Vineri am cumparat un kg de ciuperci champignon foarte frumoase, mari, albe si proaspete. Cum erau multe, din cele mai multe am facut tocanita iar cateva mai mari le-am facut „snitel”. Din pacate de data aceasta nu am fotografiat nici ingredientele, nici fazele de preparare. Tocanita este foarte buna, am reusit sa fac doua poze. Snitelele s-au topit inainte de sedinta foto.
Ingrediente: 700 gr ciuperci, 2 cepe albe, doua pulpe de pui dezosate, 2 lnguri de ulei, sare, piper, smantana, marar.
Mod de preparare: se spala bine ciupercile si se curata. Stiu ca sunt foarte bune necuratate dar eu asa procedez de obicei. Se taie felii mai groase, daca ciupercile sunt mari si in patru daca sunt mici si se tin in apa cu lamaie ca sa nu se inegreasca. La fel si piciorusele. Ceapa se taie julien si se caleste in ulei pana devine sticloasa, peste ea adaugandu-se pulpele de pui taiate fasii. Se inabusa sub capac si cand sunt patunse se pun ciupecile scurse de apa. Se amesteca usor ca sa nu se sfarme, se pune capacul si se lasa cca 20 min. Ciupercile lasa suficienta apa, dar la nevoie se poate adauga o cana de apa calda. Se condimenteaza cu sare si piper iar la final se presara marar tocat. Se lasa tocanita sa se racoreasca, se toarna 2-3 linguri de smantana, se amesteca si se serveste cu mamaliguta calda.
Ce mult imi place tocanita de ciuperci.. Arata delicios!