Pentru ca nu-mi place ciorba de burta, m-am gandit sa fac ceva asemenator la gust, dar fara burta :) Am cautat pe net o reteta si in cele din urma am facut o combinatie din mai multe. Cel mai mult m-am apropiat de reteta din Reteteculinare-Carte de bucate.
Ingrediente: doua bucati piept de pui, 4 morcovi, 1 ceapa, 6-7 catei de usturoi, otet, smantana, sare, putin ulei
Mod de preparare: se spala bine carnea de pui si se taie fasii, se curata morcovul care se taie bucati iar ceapa se curata si se lasa intreaga.
Toate se pun la fiert intr-o oala cu apa. Din cand in cand se spumeaza. Cand carnea si legumele sunt fierte se scot din oala iar zeama se strecoara de doua ori in alta oala. Intre timp se curata usturoiul si se da prin presa.
Usturoiul se sareaza, se freaca bine cu putina sare, o lingurita de ulei si galbenusul de ou. Cand s-a ingrosat, se pune smantana, se omogenizeaza si incet-incet se toarna cu polonicul din supa putin racita. Se amesteca contunu pana se subtiaza si ajunge la temperatura supei. Se toarna acest amestec de usturoi in oala, se fierbe inca putin si se pun cateva picaturi de otet dupa gust. In final de adauga patrunjel tocat marunt. Se serveste cu ardei iute sau fara, dupa gust si preferinta.
Noi am servit cu paine de casa. Nu suntem amatori de iute.
Ii zice ciorba radauteana si daca cautai reteta la mine pe blog cu siguranata iti iesea una de de nota 10 :)
Stiu, e ciudat ca eu sa am reteta pe blog dar ciorba asta chiar imi place mult de tot :)
No, la asta chiar nu ma gandeam…..la fel se face si cu cartofi….Am dat acum o cautare si nu am gasit.
Delicioasa ciorbita, dar nici cu painica nu mi`e rusine! Da, si eu tot de radauteana sau a la grec a stiu, desi nu prea am inteles care este diferenta intre ele… Pupici
Simona draga, nici eu nu stiu. La aspect seamana cu cea de burta, in rest….e buna. Sa incerci supa de cartofi, e tot cu usturoi. O seara frumoasa iti doresc.
Imi permit sa va dau si eu o reteta de ciorba falsa de burta.In loc de carne se pune ciuperci champinions sau pleurototus.Dupa mine e mai aproape de gustul ciorbei de burta .Va trebuie:
-aprox. 1kg de ciuperci
-legume ca pentru orice ciorbica(ceapa,morcov,putina albitura,eu pun si un pic de ardei rosu mai mult pentru decor)
-usturoi dupa gust
-smantana,ulei,sare, putin ulei,oua
Se caleste(optional)ceapa, se adauga morcovul tocat si albitura.Apoi ciupercile tocate mai mare.Se lasa sa se inabuse la foc potrivit.Se adauga apa fiarta cat doriti de deasa.
Se zdrobeste usturoiul,se pune in ciorba si se mai fierbe putin.
La sfarsit se bat doar galbenusurile cu smantana si se toarna in ciorba.Eu folosesc cam 3,4 oua.se pune patrunjel tocat.
Daca se vrea de post nu se mai pun oualele.
Cine doreste poate pune la servire inca putin mujdei de usturoi sau otet.mie imi place si si
Multumesc Manuela. Voi incerca si varianta aceasta, sigur este buna.
Ai uitat sa spui cate oua sunt necesare la ciorba
@Alin-un galbenus de ou
Eu am facut si cu ciuperci si cu piept de pui, dar tot mai buna e cea de burta !!! „)
Ce ati zice de o combinatie de piept de pui si ciuperci?
Ce facem cu carnea si legumele dupa strecurare? Le aruncam ? !
@Ana-după cum se vede carnea este adăugată în ciorbă. Dacă vrei poți pune și morcovii, dacă nu, se pot mânca separat la un rasol cu mujdei :)